'Gent best bewaarde geheim in Europa'

Het SMAK in Gent - Foto Belga ©BELGA

De stad Gent is door Lonely Planet opgenomen in de top 10 van te bezoeken steden voor 2011. De Arteveldestad is volgens de wereldberoemde reisgids 'Europa's best bewaarde geheim' en staat wereldwijd op de zevende plaats, na onder meer New York, Tel Aviv en Wellington.

De gids 'Best in Travel 2011' van Lonely Planet, uitgever van reisgidsen, selecteert de tien streken, landen en steden die je moet gezien hebben volgend jaar. Gent werd voor het eerst opgenomen en is een van de kleinste steden in de lijst, zegt woordvoerder Tony Hall.

'Het lijkt of de Belgen vergaten om iedereen te vertellen over Gent. Toeristen haasten zich om Brussel, Brugge en Antwerpen te bezoeken, maar Gent met zijn historische centrum laten ze links liggen. Het is Europa's best bewaarde geheim.' Ook de grote studentenpopulatie en de Gentse Feesten vallen in de smaak bij de uitgevers van Lonely Planet.

Het is de zesde keer dat Lonely Planet een rangschikking maakt van te bezoeken steden. Een opname in de lijst zorgt voor extra aandacht en mogelijk extra bezoekers voor Gent, zegt Hall. De top tien:

  1. New York City
  2. Tanger
  3. Tel Aviv
  4. Wellington
  5. Valencia
  6. Iquitos
  7. Gent
  8. Delhi
  9. Newcastle (in Australië)
  10. Chiang Mai

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n