AA Gent na zege in Play-Off I tegen Genk zeker van 4e plaats

AA Gent heeft zich zondag op de tiende en laatste speeldag in Play-Off I verzekerd van de vierde plaats in de eindstand in de hoogste voetbalklasse. De Buffalo's haalden het op eigen veld met 3-1 Racing Genk, na treffers van Mboyo (2), N'Diaye en Coulibaly (own). Voor Genk miste Benteke nog een strafschop.

Kersvers landskampioen Anderlecht haalde het in zijn galawedstrijd met duidelijke 3-0 cijfers van Standard. In de eerste helft zorgde Dieumerci Mbokani voor de openingstreffer. Na rust lukte Gouden Schoen en kersvers Profvoetballer van het Jaar Matias Suarez op sublieme wijze de 2-0 en even later trapte de ingevallen Fernando Canesin de 3-0 tegen de touwen.

Beide clubs lijken overigens op zoek te moeten naar een nieuwe coach. Zowel Ariël Jacobs als José Riga wilden het voor de wedstrijd niet bevestigen en spreken pas na de match met de pers, maar zouden vertrekken.

Club Brugge ten slotte, dat zondag de verrassende komst van Georges Leekens als nieuwe coach aankondigde, haalde het met 3-2 van Kortrijk. Lestienne en Bacca (2) scoorden voor Club, Czvitkovics en Capon voor de Kerels.

In de eindstand in Play-Off I heeft kampioen Anderlecht 52 punten. Dan volgen Club (48), Genk (41), Gent (40), Standard (35) en Kortrijk (34). Gent speelt een dubbel barrageduel tegen de winnaar van Play-Off II. Dat wordt Cercle Brugge of Bergen. Cerle won de heenmatch met 0-1, de terugwedstrijd wordt maandag afgewerkt.

(KRISTOF VAN ACCOM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud