APOEL na strafschoppen voorbij Lyon naar kwartfinales Champions League

APOEL Nicosia heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League voetbal. De verrassende Cyprioten haalden het na strafschoppen (4-3) van het Franse Olympique Lyon. Zowel de heen- als de terugwedstrijd was op 1-0 geëindigd, in de strafschoppenreeks stopte doelman Chiotis twee Franse elfmeters. Het sprookje van APOEL blijft duren.

APOEL had in de groepsfase al vriend en vijand verrast door als eerste te eindigen in een poule met Zenit Sint-Petersburg, FC Porto en Shakhtar Donetsk. Woensdag kwamen de Cyprioten al snel op voorsprong via Manduca (9.). In de reguliere speeltijd en de verlengingen werd niet meer gescoord, in de strafschoppenreeks faalde APOEL niet en hield Chiotis de elfmeters van Lacazette en Bastos uit zijn doel. Bij de thuisploeg zat de Belgisch-Spaanse goalie Urko Pardo overigens een volledige wedstrijd op de bank.

Eerder op de avond plaatste titelhouder FC Barcelona zich al met de vingers in de neus voor de laatste acht. De Catalanen lieten in hun terugwedstrijd in Camp Nou geen spaander heel van het Duitse Bayer Leverkusen en haalden het met 7-1 (heen 1-3). Lionel Messi maakte maar liefst vijf doelpunten.

(JACK GUEZ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud