Australiër Clarke wint 2e etappe Tour Down Under, Zwitser Kohler nieuwe leider

William Clarke heeft woensdag de tweede rit, met start in Lobethal en aankomst na 148 kilometer in Stirling, van de Tour Down Under gewonnen. De Australiër van UniSA haalde het afgescheiden van zijn landgenoten Michael Matthews en Simon Gerrans. Greg Van Avermaet werd zevende. De Zwitser Martin Kohler (BMC), een tijdlang de metgezel van de Australiër Clarke na een zeer vroege vlucht, is de nieuwe leider. André Greipel, de winnaar van de openingsrit, moet zijn leiderstrui afstaan en volgt in het klassement op twee seconden.

Al na amper één kilometer wedstrijd versnelde thuisrijder Clarke met Kohler in zijn gezelschap. Verschillende andere renners probeerden hun karretje aan te haken maar al snel kregen de twee vluchters toch een vrijgeleide. Het peloton liet hen begaan en het duo mocht de enige helling van de dag 'Fox Creeck Road' aansnijden met meer dan tien minuten voorsprong. Clarke kwam als eerste boven en was meteen al zeker van het leiderschap in het bergklassement.

Kohler van zijn kant verzekerde zich onderweg van de bonificatieseconden en wanneer de laatste sprint, na 66 kilometer wedstrijd, achter de rug was zette hij zich recht en liet Clarke alleen begaan.

Het peloton knabbelde nog flink aan de achterstand maar Clarke hield aan de finish toch nog een dikke minuut over op de grote groep. Morgen/donderdag gaat het van Unley naar Victor Harbor over 134,5 kilometer met Kohler in de okergele leiderstrui.

(COR 214)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud