Axel Witsel schakelt Nicolas Lombaerts uit in Champions League voetbal

Benfica Lissabon en AC Milaan hebben zich dinsdag als eersten voor de kwartfinales van de Champions League voetbal geplaatst. Het Benfica van Axel Witsel schakelde het Zenit Sint-Peterburg van Nicolas Lombaerts uit. Beide Rode Duivels speelden de volledige wedstrijd.

Benfica versloeg Zenit met 2-0 en haalde zo de 3-2 nederlaag uit de heenwedstrijd op. Maxi Pereira scoorde de 1-0 net voor rust. Het was Witsel die de Uruguayaan met een subliem hakje de assist leverde. Nelson Oliveira legde de eindstand in blessuretijd vast.

Arsenal kwam dicht bij een stunt tegen AC Milaan. De Italianen hadden op eigen terrein met 4-0 gewonnen, maar in Londen stond er bij de rust 3-0 op het bord. Laurent Koscielny scoorde in de 7e minuut, Tomas Rosicky in de 26e. In de 44e minuut mocht van Robin Persie van op de stip de 3-0 tegen de netten trappen. Verder kwam Arsenal niet. Milan kwam heel wat geconcentreerder uit de kleedkamers en in de tweede periode werd er niet meer gescoord. Thomas Vermaelen maakte de 90 minuten vol voor Arsenal.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud