Boete voor Serena Williams na woedeuitbarsting tijdens finale US Open

Serena Williams is door de Amerikaanse tennisfederatie veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 2.000 dollar (1.400 euro) omwille van haar ongepast gedrag van zondag in de finale van de US Open.

De 29-jarige Amerikaanse kreeg het zondag in haar verloren finale tegen de Australische Samantha Stosur in het begin van de tweede set aan de stok met de scheidsrechter. Ze sloeg op breakpunt tegen een winner, maar vooraleer het punt gemaakt was, riep ze 'Come on', waardoor scheidsrechter Eva Asderaki het punt aan Stosur gaf. De Amerikaanse was het daar helemaal niet mee eens en begon te mekkeren. Ook na het volgende spelletje bleef Williams haar ongenoegen uiten.

Ook in 2009 kwam Williams tijdens de US Open al eens op een negatieve manier in het nieuws. In haar halve finale tegen Kim Clijsters ging ze flink tekeer tegen een lijnrechter. Ze kreeg daar een voorwaardelijke straf en een hoge geldboete voor. Nu oordeelden officials dat de uitbarsting niet ernstig genoeg was voor grotere gevolgen.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud