Boonen spurt naar de zege in Parijs-Nice

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) heeft maandag de tweede etappe in de 70e editie van Parijs-Nice (Fra/WorldTour) op zijn naam geschreven. Voor Boonen was het al de vijfde zege van het seizoen, de 100e in zijn carrière.

Boonen was na 185 kilometer tussen Mantes-la-Jolie en Orléans in de spurt van de kopgroep sneller dan de Spanjaard José Joaquin Rojas (Movistar) en de Duitser John Degenkolb (Project 1t4i). Sep Vanmarcke (Garmin-Barracuda) werd knap vierde. Maxime Monfort (RadioShack-Nissan-Trek) strandde op de achtste plaats.

In de stand schuift Boonen na zijn knappe proloog van zondag en zijn overwinning van maandag op naar de derde plaats, op zeven seconden van Bradley Wiggins. De Brit van Team Sky neemt de leiderstrui over van proloogwinnaar Gustav Larsson (Vacansoleil-DCM), die door de waaiervorming in een achtervolgend peloton verzeilde. De Amerikaan Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick.Step) volgt in de stand op de tweede plaats, op zes seconden van Wiggins. Monfort schuift op naar de zesde plaats.

Dinsdag staat de derde etappe in deze rittenkoers op het programma, een rit over 194 kilometer met start in Vierzon en aankomst in Lac de Vassivière.

(LEK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud