Daniele Bennati bedankt ploegmaats met ritzege in 20e etappe Ronde van Spanje

De Italiaan Daniele Bennati heeft zaterdag de twintigste etappe in de Vuelta gewonnen. De renner van Leopard-Trek haalde het na 185 kilometer van Bilbao naar Vitoria in de sprint autoritair voor zijn landgenoten Enrico Gasparotto en Damiano Caruso, Sep Vanmarcke werd verrassend vierde. De rode leiderstrui van Juan José Cobo (Geox-TMC) kwam niet meer in gevaar.

Na goed 25 kilometer wedstrijd ontstond vooraan een ruime kopgroep van 26 renners, met daarbij vier Belgen: Jan Bakelants, Greg Van Avermaet, Nick Nuyens en Jurgen Van De Walle. Ook Bennati zat toen al mee vooraan. Aan de voet van de Puerto de Urkiola, de laatste helling van de dag en van deze Ronde van Spanje, reed de Spanjaard Carlos Barredo vooraan weg. De Rabo-renner peddelde een voorsprong van een dikke halve minuut bijeen op de eerste achtervolgers, een zevental met daarbij geen Belgen.

Het peloton naderde echter gestaag en slokte met nog 29 kilometer te gaan de achtervolgende groep op. Vooraan kreeg Barredo het gezelschap van zijn landgenoot Carlos Sastre en de ex-Tourwinnaar probeerde het ook nog even alleen, maar de mannen van Leopard en Astana zorgden met nog 2,5 kilometer te gaan voor de hergroepering. Bennati werd comfortabel afgezet in de laatste rechte lijn en maakte het werk van zijn ploegmaats keurig af. Hij haalde het met een fietslengte voor Gasparotto. Na Sep Vanmarcke was Kristof Vandewalle op een achtste plaats de tweede landgenoot in de top tien. (VIM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud