Denis Galimzyanov is de snelste in Parijs-Brussel

De Rus Denis Galimzyanov heeft zaterdag Parijs-Brussel (1.BC) op zijn naam geschreven. Na 219,5 kilometer draaide de 'koers tussen de twee hoofdsteden' weinig verrassend uit op een massasprint op de Houba de Strooperlaan. De renner van Katusha haalde het daarin met een fietslengte op de Wit-Rus Yauheni Hutarovich, de Fransman Anthony Ravard was derde.

Een zestal, met daarbij Jurgen Van Goolen, mocht de eerste wedstrijdhelft kleuren, maar aan de voet van de Bruine Put was alles opnieuw te herdoen. De voorlaatste helling van de dag zorgde voor de nodige versnippering en onder impuls van een bedrijvige Jelle Vanendert zonderde een twintigtal renners zich af. Ook André Greipel zat mee vooraan, net als Jens Keukeleire en Romain Reillu en Borut Bozic, de twee sprinters van Vacansoleil.

De samenwerking in de ruime kopgroep was echter niet optimaal en op de Keperenberg, de slothelling, regende het demarrages. Niemand raakte echt weg en intussen was het peloton ook genaderd tot op een honderdtal meter. Yann Offredo spartelde het langst tegen, maar met nog vijf kilometer te gaan werd ook hij ingelopen door het pak.

Daarna raakte niemand nog weg, en in de lange rechte lijn haalde Galimzyanov het met overmacht voor de andere snelle mannen. De Rus volgt op de erelijst de Spanjaard Francisco Ventoso op. Michael Van Staeyen was met een negende plaats de beste Belg.

(VIM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud