Dereck Chisora en David Haye gaan mekaar te lijf na kamp Klitschko-Chisora

De WBC-titelwedstrijd tussen de Oekraïner Vitali Klitschko en de Brit Dereck Chisora heeft nog een flinke staart gekregen. Na de bokskamp van zaterdag in München kwam het op de persconferentie tot een gevecht tussen Chisora en zijn landgenoot David Haye, zelf ex-wereldkampioen, die de kamp als cocommentator had gevolgd. Er werd ook met flesjes geslagen en gegooid en de manager van Haye had achteraf zelfs een bebloed gezicht.

Op de persconferentie begonnen beide Britten met mekaar te bekvechten. Haye, die in juli van Vladimir Klitschko had verloren raakte kwaad nadat de manager van Klitschko had verklaard dat zijn boksers niet meer tegen Haye wilden vechten. Chisora moeide zich en het kwam tot een gevecht. Meteen na de confrontatie tussen beide Britten riep Chisora dat Haye hem met een flesje geslagen had. Hij was bijzonder kwaad en riep meermaals: "ik schiet hem neer! Ik zal hem vinden en wil tegen hem in de ring".

Chisora had zondag de kamp tegen Klitschko op punten verloren, waardoor de Oekraïner zijn WBC-titel bij de zwaargewichten behield. Bij de officiële weging voor de partij had de Brit de Oekraïner nog een flinke klap in het gezicht gegeven en net voor de partij had Chisora in de ring ook nog water in het gezicht van broer Vladimir Klitschko gespuwd. "Ik ben bijzonder ontgoocheld over wat er hier gebeurd is", zei Vitali na de gebeurtenissen op de persconferentie. "Vechten hoort in de ring, niet hier. Dit is niet goed voor het imago van de bokssport".

(CHRISTOF STACHE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud