Driebanders Caudron en Merckx naar halve finales op WK landenteams

Op het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams in het Duitse Viersen heeft België zich zaterdag voor de halve finales geplaatst. In een kwartfinale tegen Japan won Frédéric Caudron (UMB-1) met 3-1 (11-15, 15-3, 15-10, 15-7) van Ryuji Umeda (UMB-21) en Eddy Merckx (UMB-7) met 3-2 (15-6, 5-15, 3-15, 15-4, 15-0) van O. Takeshima (UMB-88).

Nederland, met wereld- en Europees kampioen Dick Jaspers (UMB-2) in de rangen en Zweden, met Torbjorn Blomdahl (UMB-3), zijn er niet meer bij. In een herkansingspoule met ook nog Vietnam, dat in de groepsfase met 2-0 verloor van België, eindigden alle wedstrijden op een gelijkspel en was het Vietnam dat dankzij een beter gemiddelde door mocht. In de andere groep werden de Turkse titelverdedigers Tayfun Tasdemir (UMB-13) en Lüfti Cenet (UMB-15) door Spanje uitgeschakeld.

Tasdemir en Cenet pakten vorig jaar de titel in Viersen door Eddy Merckx en Eddy Leppens (UMB-16) in de finale te verslaan. Het was de vierde keer dat de Belgen met zilver vrede moesten nemen. De wereldtitel veroverde ons land nog nooit.

De halve finales worden zondagvoormiddag gespeeld. De loting wordt zaterdagavond na de laatste kwartfinales uitgevoerd.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud