EK artistieke gymnastiek - Julie Croket achtste en laatste in finale grondoefening

Julie Croket is zondag op het EK artistieke gymnastiek in Brussels Expo achtste geworden in de finale op de grond. Het goud was voor de jonge Roemeense Larisa Iordache.

Croket had zich als vijfde voor de finale geplaatst, maar een val in de finale hypothekeerde een goed resultaat. Na een halve en volledige schroef voorwaarts viel ze bij de landing, en bovendien ging ze daarbij buiten de mat. De 17-jarige Dendermondse kreeg 12.866 punten van de jury en werd daarmee achtste en laatste.

Vorig jaar was Croket op het EK in Berlijn vijfde geworden in de finale op de grond. Met de Belgische ploeg eindigde ze zaterdag in de teamfinale op een knappe zesde plaats.

Het goud was voor Larisa Iordache, die in juni nog 16 moet worden. De jonge Roemeense had in de kwalificaties al de beste score neergezet, en won zondag het goud met 15.233 punten. Haar landgenote Catalina Ponor werd tweede met 14.633 punten. Even daarvoor had Ponor op de balk de Europese titel gepakt, Iordache werd toen tweede. Het brons was voor de Britse Hannah Whelan (14.533). (BEH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud