Geen achtste finale Champions League voor Michel Preud'homme en Twente

Trainer Michel Preud'homme zal er niet in slagen het Nederlandse Twente naar de achtste finales van de Champions League voetbal te loodsen. De club uit Enschede leed woensdag in de voorlaatste groepswedstrijd een 1-0 nederlaag bij Inter Milaan en zal het kampioenenbal moeten verlaten. Omdat Werder Bremen in de andere wedstrijd in groep A met 3-0 verloor bij Tottenham, is Twente wel al zeker van een Europese voortzetting in de Europa League.

"Europees overwinteren was het doel en we zijn blij dat dat gelukt is. Toch ben ik niet onverdeeld gelukkig. Achteraf bekeken had er immers veel meer ingezeten", reageerde Preud'homme, die Nacer Chadli de 90 minuten op het terrein liet staan en Bart Buysse tien minuten voor tijd zijn debuut in de Champions League liet maken.

Inter Milaan en Totenham verzekerden zich met hun zeges van de eerste twee plaatsen in de groep. De andere clubs die woensdag een ticket voor de achtste finales grepen zijn Manchester United, FC Barcelona, Valencia, Lyon en Schalke 04. Real Madrid, AC Milaan, Chelsea, Bayern München en Marseille waren eerder al zeker.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud