Genk alleen leider na klinkende zege tegen Eupen, Vossen speelt en scoort opnieuw

Racing Genk is dankzij een 5-1 zege tegen Eupen op de negentiende speeldag in de hoogste voetbalklasse voorlopig alleen leider in het klassement. Topschutter Jelle Vossen maakte zijn wederoptreden bij de Limburgers en vond meteen tweemaal de weg naar de netten.

De Genkenaars klommen zaterdag op voorsprong via Elyaniv Barda, maar na de pauze bracht Kevin Vandenbergh Eupen langszij. Iets voor het uur moest de club uit de Oostkantons met zijn tienen verder na rood voor Daniel Panizzolo, en even later trapte Daniel Tözser Genk opnieuw op voorsprong.

Bij de Limburgers maakte Jelle Vossen zijn wederoptreden. De Rode Duivel, die op 20 november een enkelblessure opliep, raakte sneller fit dan gedacht en mocht op het uur invallen. Hij scoorde meteen tweemaal en zit al aan zestien competitietreffers. Ook Kevin De Bruyne, hersteld van klierkoorts, viel nog in, en Marvin Ogunjimi dikte nog aan tot 5-1.

AA Gent won verdiend van Charleroi (2-1), Standard haalde het met het kleinste verschil van Sint-Truiden (1-0), Zulte Waregem ging met 1-3 winnen bij Cercle Brugge en Westerlo en Germinal Beerschot speelden 1-1 gelijk.

Vrijdag al ging Club Brugge met het kleinste verschil winnen op het veld van KV Mechelen. Zondag ontvangt landskampioen Anderlecht om 18u ploeg in vorm Lokeren en trekt Lierse naar KV Kortrijk (20u30).

In de stand is Genk alleen leider met 42 punten en staat het voor Anderlecht, dat een match minder gespeeld heeft (40 punten), en AA Gent (38). Onderaan blijft Charleroi de rode lantaarn met amper zeven punten.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud