Genk houdt in Champions League stand tegen Valencia

Racing Genk heeft dinsdag op de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League voetbal meteen zijn eerste punt gepakt. De Belgische landskampioen speelde in groep E op eigen veld 0-0 gelijk tegen de Spaanse topclub Valencia.

Genk had het in de aanvangsfase niet makkelijk met Valencia, na Barcelona en Real Madrid de nummer drie uit de Spaanse Primera Division. De Spanjaarden hielden de bal uitstekend in de ploeg en zetten vroeg druk. Echt grote kansen leverde dat echter niet op. Rami kopte wel over het doel van Köteles, Piatti trapte voorlangs en even later redde Köteles een poging van diezelfde Piatti. Aan de overzijde kon Genk er amper uitkomen, bij de rust stond het nog 0-0.

Onmiddellijk na de pauze testte Vossen meteen de vuisten van Diego Alves. Tien minuten later stond het ei zo na 0-1, maar Köteles was attent op een poging van Piatti. Twintig minuten voor affluiten was het opnieuw bibberen voor de Limburgers, toen een knappe omhaal van Rami tegen de lat belandde. Aan de overzijde had Simaeys zeven minuten voor tijd de 1-0 aan de voet, maar doelman Diego Alves tikte zijn schot over doel. Gescoord werd er niet meer, Genk pakte meteen zijn eerste punt in groep E.

In dezelfde groep wordt Chelsea leider na een 2-0 zege tegen Bayer Leverkusen. De Blues haalden het dankzij treffers van David Luiz en Juan Mata. Op de tweede speeldag van de groepsfase moeten de Genkenaars op 28 september naar Leverkusen en ontvangt Valencia Chelsea.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud