Grieks duel tussen Panathinaikos en Olympiakos voortijdig beëindigd na zware rellen

De wedstrijd in de Griekse eerste klasse tussen aartsrivalen Panathinaikos Athene en Olympiakos Piraeus is zondag in de 83e minuut gestaakt na zware rellen. De bezoekers uit Piraeus, die de competitie aanvoeren met 4 punten voorsprong op Panathinaikos, waren kort daarvoor 0-1 voorgekomen, waarop hooligans met molotovcocktails begonnen te gooien. Volgens Griekse media ontstonden er in het stadion een dertigtal brandjes.

Al tijdens de pauze waren er zware ongeregeldheden, toen een honderdtal hooligans probeerden om het stadion zonder ticket binnen te raken. Ze wierpen daarbij vuurpijlen naar de politie, die reageerde met traangas. Volgens persberichten werden daarbij 57 personen opgepakt en moesten tientallen fans en agenten naar het ziekenhuis.

Door de dikke traangaswolken in het stadion was de tweede helft met bijna een uur vertraging begonnen. Toen Djamel Abdoun de club van Kevin Mirallas tien minuten voor affluiten op voorsprong bracht, escaleerde de situatie opnieuw. Tientallen molotovcocktails werden gegooid in de tribunes en op het veld, terwijl de spelers naar de kleedkamers vluchtten. Rond het olympisch stadion gingen de rellen daarna verder.

Het is nog niet duidelijk of de stand behouden zal blijven, of de wedstrijd herspeeld of hervat zal worden. (BEH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud