Johan Timmermans: "Historische dag voor KV Mechelen"

Huidig KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans was zaterdagavond zichtbaar opgelucht omdat er een akkoord gevonden is met ex-voozitter Willy Van den Wijngaert omtrent de mogelijke verkoop van het stadion. "Dit is een historische dag voor de club", merkte Timmermans op.

Door dat akkoord zit de vzw Yellow Red KV Mechelen, opgericht na het faillissement in 2002 om de club in leven te houden, niet langer in die vereffening en kan de club de toekomst opnieuw positief tegemoet kijken.

"Het keerpunt kwam er vorig jaar toen Willy Van den Wijngaert zelf verhinderde om de openbare verkoop van de gronden door te laten gaan. Daarna zijn we met Jean-Paul Peers, de zoon van zijn levensgezellin Rosie Ovaere, rond de tafel gaan zitten en bleek het water tussen de partijen niet zo diep te zijn. Uiteindelijk heeft het nog lang geduurd, want het was een kluwen van verschillende dossiers en hypotheken. Met de hulp van het stadsbestuur zijn de betrokken partijen echter blijven voortwerken om zo uiteindelijk tot een oplossing te komen. Het stadion is nu in handen van de investeringsmaatschappij Mitiska. Alles staat nog in zijn kinderschoenen, maar het is de bedoeling dat we zo snel mogelijk aan de verbouwingen kunnen beginnen", verduidelijkte Timmermans.

"Ik wil Van den Wijngaert ook bedanken. Ik weet dat hij hier tien jaar geleden als een dief in de nacht is moeten vertrekken, terwijl hij enorm veel geld in de club gepompt heeft. Ik ben dan ook blij dat ik hem vandaag als erevoorzitter mag aanspreken."

. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud