Jonge Duivels winnen EK-kwalificatiematch tegen Frankrijk met 0-1

De Belgische nationale voetbalploeg onder 21 jaar heeft woensdag in een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2011 (groep 8) een knappe 0-1 overwinning behaald tegen Frankrijk. In Vannes maakte de 19-jarige Lokeren-aanvaller Benjamin Mokulu na acht minuten de enige treffer uit de partij. Dankzij deze zege houdt het team van coach Jean-François De Sart zijn EK-kansen gaaf.

Les Bleus kwamen gehavend aan de aftrap, aangezien Laurent Blanc, de bondscoach van de A-ploeg, enkele sterkhouders van de beloften heeft opgeroepen voor de oefenpot tegen Noorwegen. Toch is de zege van de jonge Belgen een heel knappe prestatie.

Dankzij hun overwinning komen de Belgen voorlopig mee aan de leiding met Oekraïne, met 14 punten uit 7 wedstrijden. De Oekraïners hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Frankrijk, dat ook maar zes wedstrijden speelde, is derde met 11 punten.

De jonge Duivels spelen hun achtste en laatste EK-kwalificatieduel op 3 september in Velenje tegen Slovenië. Zelfs bij winst zijn de Belgen niet zeker van kwalificatie en afhankelijk van de andere duels in de groep. De tien groepswinnaars en de vier beste tweedes spelen barragewedstrijden voor deelname aan het EK van 2011 in Denemarken (11-25/06).

(SPJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud