Judoka Dirk Van Tichelt behaalt brons op de Grand Slam van Tokio

Dirk Van Tichelt heeft zondag brons behaald op de Grand Slam judo van Tokio, een van de belangrijkste toernooien van het seizoen. Na drie ipponzeges moest hij pas in de halve finales met het kleinste verschil (yuko) plooien tegen de 19-jarige Japanner Yuki Nishiyama, die vorig jaar wereldkampioen werd bij de -20-jarigen.

Op weg naar de halve finales had Van Tichelt geen enkele moeite met zijn tegenstanders, van wie er geen enkele kon scoren tegen de 26-jarige Belg. De Zuid-Koreaan Yongjeong Kim, de Japanner Ryo Saito en de Oezbeek Navruz Jurakobilov (vorige maand brons op de Aziatische Spelen) gingen allemaal met ippon voor de bijl.

Vorig jaar werd Van Tichelt vijfde in Tokio; eerder dit seizoen pakte hij ook al brons op de Grand Slam van Rio de Janeiro. Na de kampioenschappen zijn de Grand Slams, waarvan er maar vier per jaar zijn, de grootste toernooien van het seizoen.

De twee andere Belgen die zondag in actie kwamen, deden het een pak minder goed. In dezelfde klasse als Van Tichelt verloor Jean-Yves Bottieau in de eerste ronde met yuko van de Pool Krzysztof Wilkomirski, en in de categorie -81 kg ging Joachim Bottieau er in zijn eerste kamp met waza-ari uit tegen de Argentijn Emmanuel Lucenti.

Maandag komt Catherine Jacques nog de mat op in de klasse tot 78 kg.

(VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud