Judoka's Van Tichelt, van der Geest en Van Snick mogen naar Spelen

België vaardigt deze zomer op de Olympische Spelen in Londen naast de al eerder gekwalificeerde Ilse Heylen (-52 kg) nog drie judoka's af. Ook Charline Van Snick (-48), Dirk Van Tichelt (-73) en Elco van der Geest (-100) zijn immers zeker van hun ticket.

"Zij hebben alle drie de norm van de Internationale Judobond en het BOIC gehaald", bevestigt Els Dom, Topsportcoördinator bij de Vlaamse Judofederatie, aan Belga.

Om de internationale norm te halen, moeten de mannen in de top-22 van de olympische ranking staan. Bij de vrouwen is top-14 nodig. "Dirk, Elco en Charline kunnen net als Ilse niet meer uit die ranking vallen", legt Dom uit. "Officieel wordt de ranglijst afgesloten na het EK dat eind april in Rusland wordt gehouden. Maar alleen een blessure kan hen nog van de Spelen houden."

De BOIC-norm is een medaille op een grandslam of een grand prix of een top-5 op het EK. Ook aan die voorwaarde voldoet het kwartet.

Met Joachim Bottieau (-81) maakt overigens nog een vijfde Belgische judoka kans op de Spelen. Hij staat voorlopig 21e op de ranking maar kan nog zakken na het EK. Bovendien moet hij nog voldoen aan de BOIC-norm, zegt Els Dom.

(TSA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud