Kaia Kanepi schrijft WTA-toernooi van Brisbane op haar palmares

De Estse Kaia Kanepi (WTA 34) heeft zaterdag het WTA-tennistoernooi van het Australische Brisbane (hard/220.000 dollar) gewonnen.

Kanepi was in de finale veel te sterk voor de Slovaakse Daniela Hantuchova (WTA 24). Na 1 uur en 14 minuten stonden de 6-2, 6-1 setstanden op het scorebord. Voor de 26-jarige Estse is het nog maar haar tweede toernooizege op het WTA-circuit, na haar overwinning van 2010 in het Italiaanse Palermo.

Hantuchova, die op vier toernooizeges blijft steken, plaatste zich vrijdag voor de finale dankzij de opgave van Kim Clijsters (WTA 13). De Limburgse had de eerste set gewonnen met 7-6 (7/4) en stond in de tweede 1-3 in het krijt, maar moest toen de handdoek in de ring gooien omwille van een blessure aan haar linkerheup.

Nader onderzoek zaterdag bracht geen ernstige blessure aan het licht. Clijsters heeft wel een overbelasting en een contractuur in haar heup. Ze zal rust moeten nemen en zich intensief laten behandelen. Haar deelname aan de Australian Open, waar ze titelverdedigster is, komt in principe niet in het gedrang.

(WILLIAM WEST)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud