Kim Clijsters start tennisseizoen in Brisbane

Kim Clijsters (WTA 10) start haar tennisseizoen op het toernooi van het Australische Brisbane, dat van 1 tot 8 januari 2012 gespeeld wordt. Dat heeft de Limburgse bevestigd op haar website. Op 8 december komt ze dit jaar zoals eerder al aangekondigd eerst nog in actie op de Diamond Games in het Sportpaleis.

Clijsters sukkelde de voorbije maanden met enkele vervelende blessures en zag onder meer Wimbledon en de US Open aan zich voorbijgaan. Momenteel stoomt ze zich klaar voor het nieuwe seizoen. "We hebben veel aan conditietraining gedaan en afwisselend kracht, uithouding en snelheid getraind. Intussen ben ik ook 3 à 4 keer per week aan het tennissen met coach Carl Maes en mijn nieuwe sparringpartner Stefan Wauters", laat ze weten.

"Met de meest recente blessures zit het goed: zowel de rechtervoet als de buikspieren reageren prima op de inspanningen. Ik blijf een aantal oefeningen uit mijn revalidatie onderhouden, zeker voor de buikspieren. Zoals het nu vooruitgaat, voel ik dat ik tegen de Diamond Games helemaal klaar zal zijn."

Clijsters won het toernooi van Brisbane in 2010, na een bijzonder spannende finale tegen Justine Henin. Het werd 6-3, 4-6 en 7-6 (8/6) na bijna twee en een half uur tennis. "Kim is een buitengewoon populaire tennisster en het is dan ook fantastisch om haar opnieuw op de courts te zien in Brisbane", liet toernooidirecteur Cameron Pearson weten op de toernooiwebsite. Ook Maria Sharapova (WTA 2), Samantha Stosur (WTA 6) en Serena Williams (WTA 14) hebben hun deelname toegezegd.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud