Klokkenluider Chuck Blazer stapt op als secretaris-generaal Concacaf

Chuck Blazer zal in december zijn functie van secretaris-generaal bij de Concacaf neerleggen. Dat meldde de 66-jarige Amerikaan donderdag. Blazer is de man die in mei van dit jaar, in de aanloop naar de voorzittersverkiezingen, klokkenluider was bij het omkoopschandaal bij de Wereldvoetbalbond FIFA. Hij had 21 jaar lang een leidinggevende functie bij de voetbalfederatie van Noord- en Centraal Amerika en de Caraïben.

Blazer wil wel bestuurslid van de FIFA blijven. Daarnaast gaat hij op zoek naar een andere functie in het voetbal, met een voorkeur voor de bedrijfsmatige kant van de sport. "Mijn passie voor het voetbal is onverminderd, maar ik ben aan nieuwe uitdagingen in deze fantastische sport toe", verklaarde Blazer. "Deze job heeft me heel veel voldoening geschonken. Er zijn echter nog zoveel andere aspecten van de sport, waarin ik als senior executive nog veel kan betekenen."

Eind mei speelde Blazer, een trouwe bondgenoot van FIFA-voorzitter Sepp Blatter, een rapport door aan de Ethische Commissie van de FIFA. Daarin beschuldigde hij voorzitterskandidaat Mohamed bin Hammam van poging tot omkoping tijdens een bijeenkomst van de Caribische Voetbalbond op 10 en 11 mei. Bin Hammam, toen voorzitter van de Aziatische voetbalfederatie, zou daarbij de hulp gekregen hebben van Jack Warner, de toenmalige voorzitter van de Concacaf. Voordien had Blazer steeds nauw samengewerkt met Warner. Bin Hammam werd geschorst, Warner stapte zelf op.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud