Kwartfinale Europa League wordt moeilijk voor Standard na 2-2 tegen Hannover

Standard heeft donderdagavond in Luik 2-2 gelijkgespeeld tegen Hannover 96 in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Europa League. De Duitsers kwamen met een strafschop op voorsprong, Buyens en Tchité scoorden voor rust voor de Rouches. Diouf zette tien minuten na de pauze de eindstand op het bord.

Standard, met Jelle Van Damme aan de aftrap, stak meteen de neus aan het venster met een omhaal van Tchité maar Zieler kon makkelijk plukken. Even later had de Duitse goalie beide vuisten nodig bij een afstandsschot van Cyriac. Toch was het Hannover dat na 22 minuten op voorsprong kwam. Kanu beging een onnodige overtreding in de zestien, de scheidsrechter aarzelde niet en Stindl liet Bolat van op de stip geen kans. Standard leek even van slag maar Tchité nam zijn ploeg op sleeptouw. Na 26 minuten bediende hij Buyens en die rondde netjes af, drie minuten later kopte de spits zelf knap de 2-1 tegen de netten.

Hannover begon het best aan de tweede helft en kwam in de 57ste minuut op gelijke hoogte via Diouf. Standard was een stuk minder scherp, leed veel balverlies en versierde pas in het slot nog enkele kansen. Kanu was er dicht bij met een kopbal en in de extra tijd had Tchité moeten scoren, maar de aanvaller koos onbegrijpelijk voor een fantasietje achter het steunbeen en miste zo de winnende treffer. Standard zal volgende week donderdag in Hannover moeten winnen, wil het zich alsnog plaatsen bij de laatste acht. (BEH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud