Lionel Messi en Federica Pellegrini Sporters van het Jaar volgens Gazzetta, Gilbert 9e

De Italiaanse zwemster Federica Pellegrini en de Argentijnse voetballer Lionel Messi (FC Barcelona) zijn zaterdag door de Italiaanse toonaangevende sportkrant La Gazzetta dello Sport uitgeroepen tot 'Sporters van het Jaar'. Philippe Gilbert eindigde op de negende plaats.

FC Barcelona is 'Ploeg van het Jaar'. Hun Argentijnse draaischijf Lionel Messi (477 punten) haalde het bij de mannen voor de Servische tennisser Novak Djokovic (389) en de Duitse tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel (319). Philippe Gilbert kreeg voor zijn fantastisch wielerjaar 112 punten en eindigde daarmee nog net in de top tien. Op de erelijst volgt Messi de Portugese coach José Mourinho (Real Madrid) op.

Bij de vrouwen haalde de 23-jarige Italiaanse Federica Pellegrini het. De regerende wereldkampioene op de 200m en 400m vrije slag kreeg 503 punten en eindigde zo voor de Keniaanse atlete Vivian Cheruiyot (379) en de Italiaanse schermster Valentina Vezzali (375). Op de erelijst volgt Pellegrini de Amerikaanse skiester Lindsay Vonn op. (MUA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud