Liverpool gaat dan toch niet in beroep tegen schorsing Luis Suarez

Liverpool zal dan toch niet in beroep gaan tegen de schorsing van acht wedstrijden en een boete van 48.000 euro, die zijn speler Luis Suarez door de Engelse voetbalfederatie FA opgelegd kreeg wegens racisme. Dat maakte de Engelse Premier League-club dinsdag bekend.

Suarez werd op 20 december gestraft omdat de Uruguayaanse international zich op 15 oktober tijdens de wedstrijd tegen Manchester United racistisch zou hebben uitgelaten tegenover de Fransman Patrice Evra. Liverpool reageerde aanvankelijk verontwaardigd op de zware straf, maar trok zijn staart in nadat de FA een lijvig rapport publiceerde over de zaak. Uit het document van 115 bladzijden bleek dat Suarez ongeloofwaardige verklaringen afgelegd had.

Liverpool blijft er wel bij dat zijn 24-jarige spits onschuldig is en dat de FA niet onpartijdig geoordeeld heeft. "Maar het is voor alle partijen beter deze episode snel achter ons te laten. We moeten vooruit kijken en allemaal samenwerken om racisme uit de wereld te helpen."

Ook Suarez zelf houdt zijn onschuld staande. "Nog nooit heb ik met iemand een probleem gehad omwille van diens huidskleur. Machteloos moet ik berusten in het feit dat ik gestraft word voor iets dat ik niet gedaan heb en ook nooit zal doen. Ik blijf erbij dat de term 'negro' in mijn land algemeen gebruikt wordt en geen enkele racistische connotatie heeft."

De schorsing van Suarez ging dinsdag al in. Hij mistte zo het duel bij competitieleider Manchester City.

. (LINDSEY PARNABY)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud