Manchester City en Vincent Kompany kampioen van Engeland na knotsgekke slotfase

Het Manchester City van kapitein Vincent Kompany is zondag op de 38e en laatste speeldag in de Engelse Premier League landskampioen geworden in Engeland.

City deed dat dankzij een 3-2 zege tegen Queens Park Rangers. Het team van Rode Duivel Kompany, dat op de slotspeeldag even goed moest doen als stadsrivaal Manchester United, leek lange tijd naast de titel te grijpen, maar dankzij twee doelpunten in de toegevoegde tijd mocht City alsnog zijn allereerste titel in 44 jaar tijd vieren.

Voor aanvang van de slotspeeldag stonden City en United met een gelijk puntenaantal aan kop in het klassement. City had echter een beter doelsaldo en lag in polepositie om de titel te pakken.

Tegen QPR kwam het in de eerste helft op voorsprong via Zabaleta, maar na rust maakte QPR er plots 1-2 van. Bij QPR sloegen de stoppen dan door bij Joey Barton en hij kreeg verdiend rood.

City ging met man en macht op zoek naar twee treffers, want rivaal United stond 0-1 voor bij Sunderland. Die doelpunten kwamen er in de toegevoegde tijd via Dzeko en Agüero. City won met 3-2, United met 0-1.

(PAUL ELLIS)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud