Manchester United klopt stadsgenoot City in FA Cup, vroege rode kaart Vincent Kompany

Manchester United heeft ten koste van stadsgenoot Manchester City de vierde ronde van de Engelse FA Cup behaald. United ging in het Emirates Stadium met 2-3 winnen bij de Citizens. Rode Duivel Vincent Kompany werd bij de thuisploeg al na elf minuten uitgesloten na een betwistbare rode kaart, het stond toen 0-1.

United, dat absoluut revanche wilde na de 1-6 competitieblamage van eind oktober tegen buur City, stond bij rust al 0-3 voor, dankzij treffers van Wayne Rooney (2) en Danny Welbeck.

Na de pauze kwamen de tien spelers van City terug tot 2-3 via verdediger Aleksandar Kolarov en Sergio Agüero. Het werd nog ei zo na 3-3, maar United hield stand en kegelde City uit de beker.

Rode Duivel Vincent Kompany, de kapitein van de Citizens, kreeg al na elf minuten spelen een rode kaart onder de neus geduwd. Hij tacklede met twee voeten vooruit de bal uit de voeten van Nani, maar raakte de Portugees niet. Scheidsrechter Chris Foy oordeelde echter, na aandringen van Wayne Rooney, dat het om een gevaarlijke tackle ging en stuurde Kompany naar de kleedkamers, een discutabele beslissing.

Bij United viel Paul Scholes na een uur spelen in. Pas zondag raakte bekend dat hij zijn carrière hervat nadat hij zeven maanden geleden zijn voetbalschoenen aan de haak had gehangen. Minstens tot het eind van het seizoen komt hij de troepen van Sir Alex Ferguson versterken. (ANDREW YATES)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud