Milaan-Sanremo - Simon Gerrans: "Fabian was de sterkste"

Simon Gerrans sprintte zaterdag in Sanremo naar de mooiste zege uit zijn carrière. De Australiër was na 298 kilometer in de Lenteklassieker sneller dan zijn medevluchters Fabian Cancellara en Vincenzo Nibali.

"Fabian was ontegensprekelijk de sterkste, hij reed zo snel als een moto", was de Australische kampioen eerlijk. "Hij volgde Nibali en mezelf op de Poggio en was duidelijk de beste afdaler. Hij hield ook onze voorsprong vast tot aan de meet. Ik nam één keer over, maar hij kwam al snel opnieuw op kop."

"Ik vertrouwde erop dat de ontsnapping tot aan de finish zou standhouden en ik wist wat me te doen stond om te winnen. Fabian koerste ook om te winnen. Misschien dacht hij dat hij nog sterk genoeg was om het ook af te maken, maar mogelijk onderschatte hij me in de finale."

De 31-jarige Gerrans koerst sinds dit seizoen bij debutant GreenEdge, waar hij ploegmaat is van zijn landgenoot Matthew Goss, de vorige winnaar van La Primavera. "We konden ons geen betere start dromen voor deze nieuwe ploeg. We begonnen al goed in Australië (Gerrans won de Tour Down Under, nvdr.), en winst hier is de perfecte manier om oprichters Gerry Ryan en Shane Bannan te bedanken", besloot Gerrans. (BEH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud