Milaan-Sanremo - Tom Boonen: "Had beste benen ooit in Milaan-Sanremo"

Tom Boonen werd zaterdag, door de val van Greg Van Avermaet in de laatste bocht, de eerste Belg in Milaan-Sanremo maar wel op een verre 22e plaats. De kopman van Omega Pharma-Quick.Step verloor voeling met de kop van de koers door een val net voor hem in de afdaling van de Poggio.

"Ik had heel goede benen, misschien wel de beste ooit in Milaan-Sanremo", opende een ontgoochelde Boonen. "We hadden de wedstrijd steeds onder controle, de ploeg werkte uitstekend voor mij en hield me telkens in de top 15 als het belangrijk was. Op de Poggio draaide ik als 7e of 8e de afdaling in. Ik was echt goed, had ploegmaats rond me, en we zaten in een goede positie om mee te strijden voor de zege. Maar in het eerste deel van de afdaling viel de renner net voor me. Ik moest vol in de remmen gaan en verloor 100 meter, het was onmogelijk om nog terug te keren."

"In elk geval is mijn vorm goed en ik ben klaar om voor de zege te koersen in de wedstrijden de komende weken", besloot de ex-wereldkampioen toch positief.

Ploegmaat Matteo Trentin kwam in de laatste bocht nog zwaar ten val, en ontnam zo ook Van Avermaet zijn kansen op een mooie ereplaats. De Italiaan heeft schaafwonden over zijn hele lichaam, maar de verwondingen lijken niet ernstig, zo meldt het team van manager Patrick Lefevere nog. (BEH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud