Mountainbiker Roel Paulissen 24 maanden geschorst wegens dopinggebruik

Mountainbiker Roel Paulissen is maandag door de Disciplinaire Commissie van de Koninlijke Belgische Wielrijdersbonbd (KBWB) voor 24 maanden geschorst wegens dopinggebruik, met ingang van maandag. De 34-jarige Paulissen, die pas op 22 november 2012 weer in competitie mag uitkomen, kreeg voorts een boete van 7500 euro opgelegd. Het bondsparket had twee weken geleden 24 maanden schorsing en een boete van 87.500 euro geëist. Paulissen noch zijn advocaat was aanwezig op de zitting.

Paulissen, zevenvoudig Belgisch mountainbikekampioen bij de elite, tekende op 6 juni bij een wedstrijd in Verviers en op 19 juni buiten competitie positief op het verboden hormoon clomifeen.

Bij de behandeling van de zaak had de verdediging van Paulissen aangevoerd dat vervuilde voedingssupplementen aan de basis lagen van de positieve dopingcontroles. Bovendien werd slechts een kleine hoeveelheid van het anti-oestrogeen aangetroffen en is het bewezen dat clomifeen, dat makkelijk opspoorbaar is, niet prestatiebevorderend werkt.

Naast zeven Belgische titels won Roel Paulissen het WK marathon in 2008 (Villabassa) en 2009 (Graz). In 2004 werd de Limburger vierde op de Olympische Spelen in Athene.

(VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud