Neuville mag eindklassement vergeten na ongeval in Rally van Mexico

Thierry Neuville (Citroën DS3) heeft vrijdag tijdens de zesde chronorit op de eerste dag van de Rally van Mexico, de derde WRC-manche van het seizoen, een steen geraakt en daarbij zijn wiel verloren. Daardoor kan de 24-jarige Neuville niet meer in actie komen tijdens de resterende chonoritten van vrijdag en verliest hij zijn uitstekende vierde plaats in het klassement.

Mogelijk kan hij zaterdag wel opnieuw starten, maar zijn goede klassement kan hij sowieso niet behouden. Neuville krijgt immers een tijdstraf van 5 minuten per chronorit waarin hij niet aan de start verschijnt.

Neuville kende heel wat pech tijdens de openingsdag in Mexico. Na de eerste vijf chronoritten stond hij weliswaar op de vierde plaats, maar tijdens de vijfde chronorit wierp een toeschouwer een steen in zijn voorruit en stond er één kilometer verder een hond in het midden van de weg. Wegens het incident met de met stenen gooiende toeschouwer beslisten de organisatoren om veiligheidsredenen de negende chronorit volledig te schrappen.

Voor Neuville was het al de tweede crash van het seizoen. Ook bij zijn debuut in het WRC-kampioenschap tijdens de prestigieuze Rally van Monte Carlo moest hij door mechanische problemen na een ongeval vroegtijdig het toneel verlaten. In de daaropvolgende Rally van Zweden finishte hij op de dertiende plaats. (LEK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud