Ontslagen Frank Vercauteren wil in Midden-Oosten blijven

"Ik blijf zeker tot eind mei en mogelijk zelfs tot eind juni in Abu Dhabi", vertelt ex-Rode Duivel Frank Vercauteren in de zaterdageditie van Het Laatste Nieuws, na zijn ontslag als coach bij Al Jazira donderdag. "Daarover is met de club een regeling getroffen. Het geeft ook aan dat we uit mekaar gaan in goede omstandigheden."

Vercauteren wil straks opnieuw aan de slag in het Midden-Oosten. "Ik denk niet dat mijn ontslag daar een rem op zal zijn. Nu ga ik alles op een rijtje zetten, maar ik wil hier wel in de streek blijven. Ik wil mij ook oriënteren in de regio en er zo lang mogelijk blijven. Zo zal ik naar Qatar en Saoedi-Arabië gaan. Ik wil niet verrast zijn als er een aanbieding komt".

Zijn assistenten Hugo Broos en Bart Caubergh zullen eerder vertrekken uit Abu Dhabi. "Fysiektrainer Caubergh blijft wellicht tot eind april, Hugo komt wellicht aan het einde van deze maand terug naar België", klinkt het.

De ex-coach van onder meer Anderlecht en Genk had zijn ontslag overigens wel wat voelen aankomen, maar was verrast door de timing. "We stonden er uiteindelijk goed voor. We hadden net gewonnen in de Aziatische Champions League, stonden in de halve finales van de Presidents Cup én van de Emirates Cup en in de competitie hadden we perspectieven om een inhaalbeweging te maken op de leider. Daarom ben ik ook geschrokken van het moment waarop, maar sinds januari waren er signalen dat er wat broeide."

(SPJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud