Parijs-Roubaix passeert dan toch langs Bos van Wallers-Arenberg

De wielerklassieker Parijs-Roubaix passeert dit jaar op 8 april dan toch langs de mythische kasseistrook van Arenberg, gelegen in het Noord-Franse Bos van Wallers. Dat maakte organisator Amaury Sports Organisation (ASO) dinsdag bekend.

"De plaatselijke kasseien worden zo snel mogelijk gereinigd", verklaarde koersdirecteur Jean-François Pescheux dinsdag in de marge van de derde etappe in Parijs-Nice.

De passage door 'la Drève des Boules d'Hérin', zoals de strook officieel heet, stond een tijdje op de helling omdat er geen akkoord was tussen de bevoegde instanties over de noodzakelijke reiniging van de kasseien. Pescheux weigerde eerder al het Bos van Wallers in het officiële parcours op te nemen omdat de kasseien overwoekerd zijn door mos en de passage dus te gevaarlijk is voor de renners.

Het Bos van Wallers is traditioneel één van de beruchtste passages in Parijs-Roubaix. Door de slechte staat van de kasseien gebeuren er jaarlijks valpartijen, soms met catastrofale gevolgen. Zo brak Johan Museeuw er in 1998 zijn knieschijf na een zware valpartij. In 2005 lieten de organisatoren een met mos overwoekerde 'Hel' al eens links liggen.

De 110e editie van Parijs-Roubaix wordt gereden op 8 april. Vorig jaar werd de Helleklassieker gewonnen door Johan Vansummeren. (LEK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud