Real Madrid vernedert Ajax, AC Milan bereikt achtste finales

Op de vijfde speeldag van de Champions League voetbal heeft Ajax Amsterdam dinsdag een pijnlijke 0-4 nederlaag tegen Real Madrid geleden.

Benzema, Arbeloa en Cristiano Ronaldo (2x) scoorden voor de Koninklijke, die in groep G met 13 op 15 zeker is van groepswinst. Bij de Ajacieden speelden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld 90 minuten centraal in de verdediging. Real eindigde overigens met negen na de uitsluitingen van Alonso en Ramos.

AC Milan, dat dankzij goals van Ibrahimovic en Ronaldinho met 0-2 won bij Auxerre, is zeker van de tweede plaats en stoot ook door naar de achtste finales. Ajax (4 ptn) en Auxerre (3 ptn) strijden om de derde plaats, die recht geeft op overwintering in de Europa League.

In de topper van groep E boog AS Roma een 0-2 achterstand tegen Bayern München om in een 3-2 zege. Bij de Duitsers, die al zeker waren van kwalificatie, stond Daniel Van Buyten de hele wedstrijd in de ploeg. Met 12 punten leidt Bayern voor Roma (9). Het Zwitserse Basel, dat het Roemeense Cluj met 1-0 versloeg, is derde met 6 punten. Cluj heeft er 3.

In groep F plaatste Marseille zich dinsdag in de vooravond voor de achtste finales na een 0-3 zege bij Spartak Moskou. Groepsleider Chelsea haalde het met 2-1 van het Slovaakse Zilina.

Arsenal verloor in groep H met 2-0 van het Portugese Braga. Beide teams hebben 9 punten, drie minder dan Shakhtar Donetsk. De Oekraïners klopten Partizan Belgrado met 0-3. Frank De Bleeckere was de scheidsrechter.

(TSA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud