Richie Porte slaat dubbelslag in koninginnenrit Ronde van de Algarve

Richie Porte heeft vrijdag de derde etappe in de Ronde van de Algarve (2.1) gewonnen. De Australiër van Team Sky reed op de slotklim naar Malhão solo naar de zege en neemt de leiderstrui over van zijn ploegmaat Edvald Boasson Hagen, de ritwinnaar van donderdag. De Portugezen Tiago Machado en Rui Costa werden respectievelijk tweede en derde, Jurgen Van den Broeck was zesde.

De koninginnenrit vertrok in Castro Marim en kwam na 194,6 kilometer aan in Malhão. Acht renners tekenden voor de ontsnapping van de dag, onder wie de Belg Pieter Vanspeybrouck. Ze fietsten een maximale voorsprong van zeven en een halve minuut bijeen, maar na 137 kilometer was alles opnieuw te herdoen. Carlos Barredo en Blel Kadri zetten een nieuwe ontsnapping op, maar Team Sky van leider Boasson Hagen hield het duo binnen schot en zorgde voor een hergroepering met nog 15 kilometer te gaan.

Een compact peloton begon aan de slotklim, Bradley Wiggins zorgde meteen voor een eerste schifting met onder meer ploegmaat Boasson Hagen als slachtoffer. Richie Porte, een andere renner van Sky, nam over en reed solo naar de ritzege. Hij had een kleine tien seconden voorsprong op het Portugese duo Machado en Costa, Jurgen Van den Broeck werd na de Nederlanders Johnny Hoogerland en Wouter Poels zesde.

De vierde en voorlaatste etappe in de Ronde van de Algarve gaat zaterdag over 186,3 kilometer van Vilamoura naar Tavira. (BEH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud