Rode Duivels gaan in oefeninterland met 1-0 ondertuit tegen Finland

De Rode Duivels hebben woensdag een oefeninterland in Turku met 1-0 verloren van Finland. Het enige doelpunt kwam er in de 13e minuut, toen een schot van de Fin Porokara afweek op Vincent Kompany.

In de tweede interland onder de tweede ambtstermijn van bondscoach Georges Leekens - de eerste was de met 2-1 gewonnen partij tegen Bulgarije van 19 mei - begonnen de Finnen het best aan de partij. Ze klommen na dertien minuten op voorsprong toen een schot van Porokara afweek op Vincent Kompany en in doel dwarrelde.

Na de 1-0 kwamen de Rode Duivels iets beter in de wedstrijd, maar echt verontrusten deden ze de Finse goalie niet. Benteke en Hazard zorgden voor wel wat dreiging en vlak voor de pauze moest doelman Fredrikson zijn kunnen tonen op een ver schot van Vertonghen.

In de tweede helft kwam het eerste echte gevaar er pas op het uur, toen Kompany Benteke voor doel zette. De aanvaller van Standard raakte echter niet voorbij Fredrikson. Aan de overzijde moest Bailly Väyrynen van de 2-0 houden.

Bondscoach Georges Leekens bracht met Lukaku en Vleminckx meer offensieve krachten in, maar kansen bleven bijzonder schaars. De Finnen hielden makkelijk stand en haalden het met 1-0.

Het duel kaderde in de voorbereiding op de belangrijke eerste twee kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Op vrijdag 3 september ontvangen de Belgen in het Koning Boudewijnstadion het sterke Duitsland, op dinsdag 7 september geven de Duivels in Istanboel Turkije partij.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud