Rode Duivels - Georges Leekens: "Zal nog weinig veranderen aan selectie"

Bondscoach Georges Leekens kijkt met vertrouwen uit naar de komende WK-kwalificatiecampagne, die in september begint. De bondscoach is opnieuw een stuk wijzer na de oefeninterland woensdagavond in en tegen Griekenland (1-1), en stelt dat er op geen enkele positie nog problemen zijn, "ook niet op de links- en de rechtsachter".

"De voorbereiding naar Griekenland toe en de match zelf waren drie interessante dagen, ik heb er veel uit geleerd", vertelde Leekens donderdag op een persconferentie in het Bondsgebouw. "Zowel op de rechts- als op de linksachter zijn de problemen van de baan, en op bijna alle plaatsen hebben we verschillende mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld naar de lange blessure van Vermaelen, die hebben we kunnen opvangen. Maar ook als bijvoorbeeld Kompany zou uitvallen, kunnen we ons aanpassen. Niemand is onvervangbaar, en de beste van het moment speelt."

Aan de selectie zelf wordt waarschijnlijk niet veel meer gesleuteld. "Maar ik blijf natuurlijk openstaan voor wie door zijn prestaties aan de deur komt kloppen, zoals dat bijvoorbeeld met Nainggolan en De Ceulaer gebeurd is", aldus Leekens.

België speelt nu nog drie keer vriendschappelijk voor de WK-campagne aftrapt: tegen Montenegro (25 mei), Engeland (2 juni) en Nederland (15 augustus). "Die drie matchen zullen we gebruiken voor wat moet komen. Intussen gaan we ook onze tegenstanders scouten en leggen we dossiers over hen aan." Die tegenstanders hebben in hun oefenwedstrijden van woensdag ook niet geïmponeerd: Servië en Schotland speelden gelijk, terwijl Macedonië, Kroatië en Wales verloren. (BEH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud