Ronnie O'Sullivan voorbij Judd Trump naar halve finales Welsh Open

Ronnie O'Sullivan, twee weken terug al winnaar van het German Masters, heeft zich vrijdag voor de halve finales van het Welsh Open snooker geplaatst. In Newport versloeg de 36-jarige Engelsman UK Championship-winnaar en vicewereldkampioen Judd Trump met 5-3.

In hun jongste ontmoetingen had Trump steeds aan het langste eind getrokken, maar deze keer was O'Sullivan gewoon te goed. "The Rocket" liet in een duel van een bijzonder hoog niveau een scoringspercentage van 93 procent optekenen en imponeerde in het vijfde frame met een prachtige break van 139. "Ik wou gewoon mijn eigen spel spelen en hem iets geven om over na te denken", reageerde O'Sullivan. "Ik heb hem mijn wil kunnen opleggen."

In de halve finales neemt O'Sullivan het zaterdag tegen de winnaar van de partij tussen de Schot Stephen Maguire en 's werelds nummer een Mark Selby op.

O'Sullivan dreigde uit de top zestien van de wereld te gaan zakken, waardoor de drievoudige wereldkampioen kwalificaties voor het WK zou moeten gaan spelen, maar heeft net op tijd te topvorm weer te pakken. In de finale van het German Masters in Berlijn won hij met 9-7 van Maguire. Voordien was het 29 maanden geleden dat hij een full ranking gewonnen had. Het Welsh Open werd in 2004 en 2005 door O'Sullivan op zijn palmares geschreven.

. (LEON NEAL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud