Ruud van Nistelrooij moet kruis maken over EK

Ruud van Nistelrooij is er deze zomer niet bij op het EK in Polen en Oekraïne. De 35-jarige aanvaller van Malaga heeft van de Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk het bericht gekregen dat hij niet in de selectie van Oranje zal worden opgenomen.

"Ik heb hem gebeld dat ik niet meer op hem reken voor Polen en Oekraïne. Dat was een week of vier geleden. Ik wilde Ruud tijdig op de hoogte brengen, want bij een speler met zijn staat van dienst moet je daar niet in mei mee aankomen", zegt van Marwijk in AD Sportwereld.

Van Nistelrooij heeft 70 caps achter zijn naam. Daarin was hij goed voor 35 goals. Zijn laatste interland speelde Van The Man op 29 maart 2011 tegen Hongarije.

De ex-spits van onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid zegt in AD Sportwereld te kunnen leven met de beslissing van de bondscoach.

"Ik vond het wel begrijpelijk toen hij meedeelde dat het voorbij is. Ik ben fit genoeg, kan in feite alles spelen, maar sta bij Malaga niet in de basis, zo is het ook. Dan wordt het moeilijk om je ambities voor het Nederlands elftal te houden."

(TSA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud