Samantha Stosur pakt eindzege US Open

De Australische Samantha Stosur (WTA 10) heeft zondag in New York de US Open op haar naam geschreven, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen. 'Sammy' haalde het in de finale verrassend vlot van de Amerikaanse Serena Williams (WTA 27). Het werd 6-2 en 6-3.

Williams, in 2008, 2002 en 1999 eindlaureate op de US Open, was torenhoog favoriete in de finale, maar kon die rol nooit waarmaken. De 27-jarige Australische speelde veel beter en trok de eerste manche na een dubbele break en 31 minuten met 6-2 naar zich toe.

Ook in de tweede set ging Stosur op haar elan door. Ze nam al snel een break voorsprong, maar Williams vocht terug en stelde gelijk. De Australische bleef echter winners afvuren en kon de partij bij haar derde wedstrijdpunt in haar voordeel beslechten (6-3).

Voor Stosur, die op de erelijst Kim Clijsters opvolgt, is het nog maar haar allereerste eindzege op een grandslamtoernooi. Ze stond in 2010 wel in de finale van Roland Garros. Haar beste resultaat op Flushing Meadows was een kwartfinale vorig jaar. De Australische boekte zondag ook nog maar haar derde toernooizege in het enkelspel, na Charleston 2009 en Osaka 2001.

De 29-jarige Williams blijft op dertien grandslamzeges steken. Ze was dit jaar nog maar pas enkele maanden opnieuw aan het tennissen nadat ze bijna een volledig jaar buiten strijd was omwille van een hardnekkige voetblessure en een longembolie.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud