Sasha Yengoyan verovert Beneluxtitel weltergewichten

De Belgische bokser Sasha Yengoyan heeft vrijdag in Gent de Beneluxtitel bij de weltergewichten veroverd. Voor eigen publiek mepte de Gentenaar van Armeense origine de Nederlandse titelverdediger Hassan Ait Bassou na minder dan twee minuten in de eerste ronde knock-out.

De 26-jarige Yengoyan heeft nu dertien zeges, waarvan acht met KO, één nederlaag en één onbesliste kamp op zijn palmares staan. Ait Bassou leed in zijn dertiende kamp zijn vierde nederlaag.

Het publiek in de Topsporthal Vlaanderen zag ook hoe "Sugar" Jackson Osei Bonsu in een andere welterkamp op punten verloor van de Zweed Karlo Tabaghua. De kamprechters waren unaniem: 76-72, 77-71 en 75-72. Het was de vijfde nederlaag voor de 30-jarige Jackson, die ook 34 zeges achter zijn naam heeft staan. Tabaghua liet in zijn twintigste kamp zijn zeventiende zege optekenen.

In de hoofdkamp van de zevende editie van het Gentse boksgala won lichtgewicht Jean-Pierre "Junior" Bauwens met knock-out in de achtste ronde van de Georgiër Kakhaber Avetisian. De WBC-wereldkampioen Youth blijft zo in twintig kampen ongeslagen, één keer kampte de 23-jarige Gentenaar onbeslist. De 21-jarige Avetisian heeft 16 zeges en 13 nederlagen op zijn actief. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect