Sergio Paulinho wint tiende etappe in Tour de France, Devenyns derde

Sergio Paulinho (RadioShack) heeft woensdag de tiende etappe in de 97e Ronde van Frankrijk gewonnen. Na 179 kilometer van Chambéry naar Gap was de 30-jarige Portugees sneller dan de Wit-Rus Vasili Kiryienka. Dries Devenyns (Quick.Step) werd op 1:29 derde.

Paulinho en Kiryienka hadden op veertien kilometer van het einde vier medevluchters ter plaatste gelaten. Naast Devenyns zat ook Mario Aerts (Omega Pharma-Lotto) in de vlucht met zes. Aerts kwam op elke klim als eerste boven en hield er de prijs voor de strijdlust aan over. De 25-jarige Luxemburger Andy Schleck (Saxo Bank) eindigde op meer dan veertien minuten in het peloton en behoudt de gele leiderstrui.

Devenyns was tevreden met zijn derde plaats. "De sterkste twee reden voorop. Dit was het hoogst haalbare. Ik denk dat ik met deze derde plaats blij mag zijn." Aerts, vijfde in de etappe, was wel ontgoocheld. "Zo vaak krijg je niet de kans om een tourrit te winnen. De prijs voor de strijdlust is maar een troostprijs en ook de bolletjestrui is niet echt een doel."

. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud