Standard en Anderlecht kunnen niet scoren

Standard en Anderlecht hebben mekaar vrijdag in de eerste wedstrijd van de tweede speeldag in Play-Off I in de hoogste voetbalklasse op 0-0 gehouden.

Beide ploegen hadden vorig weekend op de openingsspeeldag van Play-Off I een zwakke prestatie neergezet - Standard ging met 3-0 onderuit bij AA Gent en Anderlecht raakte niet voorbij Kortrijk (1-1) - en hadden dus allebei iets recht te zetten. De Rouches begonnen het best aan de partij, maar kansen bleven schaars. Gaandeweg kwamen ook de Brusselaars beter in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet in de eerste helft.

Na de pauze gingen de Luikenaars het nadrukkelijkst op zoek naar de openingstreffer en kregen ook enkele kansen. Gonzalez en Seijas raakten echter niet voorbij doelman Proto en Buyens knalde overhaast naast de Brusselse kooi.

Vijf minuten voor affluiten kreeg Paars-Wit uit het niets een uitstekende kans, maar een bleke Suarez tikte het leer tegen Bolat. Aan de overzijde mikte de ingevallen Mujangi Bia nog over, maar het bleef 0-0.

Zaterdag ontvangt kampioen Genk Gent en een dag later moet Club Brugge op bezoek bij KV Kortrijk. In de stand heeft Anderlecht momenteel 36 punten , twee meer dan Club (34), dat zondag mits winst de nieuwe leider kan worden. Dan volgen AA Gent (31), Standard (27), Kortrijk (24) en Genk (23).

(VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud