Sven Nys 23e in wereldbeker mountainbike Nove Mesto, winst voor Zwitser Schurter

Nog geen olympisch ticket voor Sven Nys, maar de renner van Landbouwkrediet reed wel een sterke wedstrijd in het Tsjechische Nove Mesto, de derde manche van de wereldbeker mountainbike.

Nys moest vertrekken van op de 50e plaats, maar kon in de eerste wedstrijdhelft meteen heel wat plaatsen goedmaken. Na drie van de in totaal zes ronden kwam hij door rond de 25e plaats. In het tweede deel kon onze landgenoot nog enkele plaatsen winnen, goed voor een 23e plaats in de eindstand.

Nys had 3:51 achterstand op de Zwitserse winnaar Nino Schurter, die het met 6 seconden voorsprong haalde op de Tsjechische wereldkampioen Jaroslav Kulhavy. De Zuid-Afrikaan Burry Stander was op 17 seconden derde. Schurter had in het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg al de eerste WB-manche gewonnen, en werd in de tweede in Houffalize tweede na de Fransman Julien Absalon.

Kevin Pauwels eindigde in Tsjechië als 57e, nadat hij als 106e moest vertrekken. Tom Meeusen werd 72e.

Om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Spelen, hadden de Belgen in de top twaalf moeten eindigen. Daar krijgen ze een nieuwe kans voor op de volgende wereldbekermanche, komend weekend in het Franse La Bresse. Met zijn 23e plaats is Nys wel zeker van deelname aan het EK, in juni in Moskou. (BEH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud