Thibaut Courtois: "Ik wil nog een jaar bij Atletico blijven"

Terwijl Romelu Lukaku hoopt op meer speelgelegenheid bij Chelsea na het ontslag van trainer André Villas-Boas, verkiest Thibaut Courtois hoe dan ook een langer verblijf bij Atletico Madrid, de club die hem sinds deze zomer huurt van de Blues. "Ik weet niet wat er nu bij Chelsea zal gebeuren, maar ik wil nog een jaar bij Atletico blijven", stelt hij dinsdag.

"Het belangrijkste voor mij is Atletico, en wat er gebeurt bij Chelsea is mijn probleem niet. Wie ook de nieuwe trainer wordt in Londen, ik wil hier nog een jaar blijven omdat ik denk dat dat het beste voor me is", zegt de doelman in de Spaanse pers. "Ik denk dat Chelsea weet wat mijn voorkeur is, maar het is hun beslissing. Momenteel weet ik nog niets en moet ik afwachten wat er hier en daar gebeurt."

De Rode Duivel speelt donderdag tegen het Turkse Besiktas de heenwedstrijd in de achtste finales van de Europa League. "Dat is een heel belangrijke wedstrijd voor ons, we willen ver raken in de Europa League. Maar Besiktas is een goede ploeg met ervaren spelers als Simao en Almeida, het wordt dan ook een moeilijke wedstrijd."

Atletico speelt donderdag eerst thuis, op 15 maart volgt de terugwedstrijd in Istanboel. "Het is belangrijk dat we thuis winnen en daar alles gesloten houden. Ze hebben een fanatieke aanhang, maar in ons Calderonstadion zijn we heel sterk en ik denk dat we gaan winnen", is hij vol vertrouwen. (BEH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud