Thomas De Gendt: "Droomde voor de start al van de zege"

Met een sterke tijdrit op de Col d'Eze een goed eindklassement veroveren, dat was voor de start het hoofddoel van Thomas De Gendt in Parijs-Nice. Het begon goed met een knappe vijfde plaats in de openingstijdrit, maar in de waaieretappe van maandag verspeelde de Oost-Vlaming zijn kansen op een hoge klassering. De Gendt zette zijn zinnen dan maar op een ritzege en na 170 km in de aanval, waarvan ruim 50 solo, reed hij zaterdag op de legendarische Promenade des Anglais naar de bloemen.

"Dit was een mooie rit met een prachtige finish", aldus De Gendt, die na zijn prestatie zelfs complimenten kreeg van Laurent Jalabert. "Voor de start al droomde ik van de overwinning. We hadden met de ploeg al twee ritten gewonnen en we hadden de voorbije dagen nadrukkelijk laten zien wie de beste ploeg in deze Parijs-Nice was."

"Bij al dat succes van Vacansoleil-DCM kon ik niet achterblijven. Met Rein Taaramae kreeg ik een ideale bondgenoot mee om een monsterontsnapping op te zetten. Op de Col de Vence probeerde de Est me af te troeven, maar ik voelde me zoveel sterker dan hij. Vervolgens solo naar de Azurenkust rijden, was heel mooi", aldus De Gendt, die zich vorig jaar met enkele opmerkelijke prestaties in de Koers naar de Zon op de wielerkaart zette. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud