Thomas Vermaelen: "Arsenal moet selectie bij elkaar houden"

Thomas Vermaelen tekende in oktober een nieuw langdurig contract bij Arsenal. Volgens de 26-jarige verdediger kan zijn club de komende jaren aanknopen met het succes op voorwaarde dat de selectie, met onder meer goudhaantje Robin van Persie, bij elkaar wordt gehouden.

"Als je een lange periode samen kan spelen, dan kan je groeien en steeds beter worden. Dat kon je de voorbije weken en maanden ook merken. Het zou nog beter zijn als die lijn de volgende jaren kan worden doorgetrokken", zegt de aanvoerder van de Gunners op de website van Arsenal. Vermaelen, die momenteel sukkelt met een kuitblessure, beseft echter ook dat voetballers anno 2012 meer dan ooit passanten zijn bij een club. Zo trok draaischijf Cesc Fabregas afgelopen zomer naar FC Barcelona. "Het is niet vanzelfsprekend om vandaag een groep samen te houden en enkele jaren met dezelfde spelers te voetballen. Maar toch hoop ik dat we erin slagen."

De Rode Duivel speelt sinds de zomer 2009 voor Arsenal, dat momenteel vijfde staat in de Premier League. Aan zijn engagement moet coach Arséne Wenger alvast niet twijfelen."Ik geef altijd 100 procent op het veld. Ik weet niet of ik goed of slecht zal spelen maar ik zal er altijd helemaal voor gaan, proberen zo goed mogelijk te verdedigen en de ploeg naar succes te leiden."

(IAN KINGTON)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud