Victoria Azarenka en Samantha Stosur spelen finale in Doha

De 22-jarige Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-1) en de 27-jarige Australische Samantha Stosur (WTA-5) spelen zondag de finale van het WTA-toernooi van Doha (2,168 miljoen dollar; 1,251 miljoen euro).

In de halve finales nam Azarenka, eerste reekshoofd op het hardcourt in de Qatarese hoofdstad, met 6-2 en 6-4 de maat van het Poolse vierde reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-6). Bij het begin van de tweede set verzwikte Azarenka haar enkel, maar na verzorging kon de nummer een van de wereld toch voort. In de halve finales had Azarenka Yanina Wickmayer (WTA-27) uitgeschakeld.

Stosur hoefde geen volledige wedstrijd te spelen tegen Marion Bartoli (WTA-7). De Fran├žaise gaf na de eerste set op wegens een kuitblessure. Bartoli, vijfde op de plaatsingslijst, had de eerste set met 6-3 verloren en keek in het eerste game van de tweede set tegen een breakpunt (40-30) aan.

Zondag gaat Azarenka voor een elfde WTA-titel, de tweede dit seizoen, na het Australian Open. Voor Stosur is de veertiende finale. Van de vorige dertien won ze er slechts drie: in 2009 in Osaka, in 2010 in Charleston en de finale van het US Open in 2011.

In de onderlinge confrontaties met Stosur staat Azarenka ruim in het voordeel. Ze speelde vjf wedstrijden tegen de Australische en won ze alle vijf in twee sets. De laatste keer dat de twee tegenover elkaar stonden was vorig jaar in de groepsfase van de WTA Championships in Istanboel. Daar won Azarenka met tweemaal 6-2.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud