Vitali Klitschko blijft WBC-wereldkampioen na puntenzege tegen Derek Chisora

Vitali Klitschko heeft zaterdag zijn WBC-wereldtitel bij de zwaargewichten met succes verdedigd. In het Duitse München versloeg de 40-jarige Oekraïner zijn Britse uitdager Derek Chisora op punten. De kamprechters waren unaniem: 118-110, 118-110, 119-111.

Klitschko, WBC-kampioen sinds oktober 2008, was torenhoog favoriet, maar Chisora bood verrassend veel weerwerk en hield twaalf rondes stand. Klitschko, die slechts twee nederlagen achter zijn naam heeft, is niet gewend zolang te moeten wachten om het zegegebaar te maken. Van zijn 44 zeges boekte hij er 40 met KO. De 28-jarige Chisora moest in zijn achttiende profkamp een derde nederlaag noteren.

Chisora had er een zwaar geladen duel van gemaakt. Al dagen was hij verbaal aan het uithalen naar Klitschko en vrijdag gaf hij de Oekraïner tijdens de weging een klap in het gelaat. Ook zaterdag ging het gekrakeel na de laatste gongslag gewoon door. Felicitaties konden er niet af en al snel stonden de boksers weer oog in oog. "Het enige wat me verslagen heeft, is ervaring", sprak Chisora. "In een rematch zal het een ander verhaal zijn. En als die er niet meer komt, pak ik zijn jonger broetje wel eens aan."

"Chisora is een goed bokser, maar als mens kan ik geen enkel respect voor hem opbrengen", reageerde Klitschko, die vooraf had geopperd dat het misschien zijn laatste kamp zou worden, maar zaterdag het woord afscheid niet in de mond nam. Zijn broer Vladimir Klitschko verdedigt op 3 maart zijn WBA-, IBF- en WBO-titels tegen de Fransman Jean-Marc Mormeck.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud